BABYSHOWER

Geef jouw zwangere zus, schoonzus, vriendin, collega of buurvrouw een fantastische Baby Shower.

De Babyshower is een gebruik dat in Amerika is ontstaan en heeft sinds die tijd zijn intrede gedaan in Nederland en Suriname. De zwangere vrouw wordt door haar familie en vrienden in het zonnetje gezet. Het huis of de tuin/het erf waar het wordt gevierd wordt versierd met roze, blauwe , gele of een andere kleur slingers en ballonnen.

Babyshower traditie

Volgens de traditie wordt een babyshower gehouden voor de toekomstige moeder en alleen vrouwen zijn uitgenodigd. Het doel van is het delen van kennis en ervaringen over de kunst van het moeder worden zodat de aanstaande moeder goed voorbereid is. Een babyshower word alleen voor de geboorte van het eerste kind gehouden en is meestal in de twee maanden voor de geboorte. De babyshower wordt bij de aanstaande moeder of bij een van de vriendinnen gehouden. De genodigden geven de aanstaande moeder cadeaus. Deze cadeaus zijn meestal gerelateerd aan de geboorte van de baby.

Baby shower cupcakes

Ontstaan van de babyshower.

De traditie is begonnen aan het einde van de 18e eeuw door Franz Schauer, een Duitse immigrant in New York. Franz was een zilversmit en een handelsman. Verkopen van zilver was een van zijn belangrijkste activitieiten. Zilveren borden en bekers zijn een ideaal cadeau zijn bij de geboorte van een kind. Door het graveren van het zilver kreeg het cadeau een persoonlijk karakter. Met name de welgestelde klasse kon zich dit soort geschenken veroorloven. De Baby Shower was voor Franz een ideale manier om de verkoop van zijn zilver te bevorderen. De naam shower heeft zijn oorsprong gevonden in de achternaam van Franz “Schauer“.

Moderne babyshowers.

Tegenwoordig wordt de traditie niet meer zo strikt gevolgd. Naast het uitwisselen van ervaring is het ook erg gezellig om de komst van de nieuwe baby te vieren. Tegenwoordig wordt een babyshower dan ook voor elk kind gehouden. Ook mannen worden tegenwoordig wel eens uitgenodigd omdat deze net als vrouwen ook hun ervaringen kunnen delen.

Naast het geven van cadeaus aan de aanstaande moeder worden tegenwoordig ook kleine geschenken aan de gasten gegeven als bedankje en aandenken aan de babyshower.

STANDAARD BABYSHOWER (3 UUR)

Voor de babyshower zijn de namen, de email adressen van de gasten en een verlanglist van de gastvrouw be
De standaard Babyshower voor maximaal 20 personen                
€ 300           
bestaat uit het volgende:

 • Babyshower uitnodigingen en verzending via email
  • Welkomst drankje
  • Versiering
  • spelleider
  • Babyshower spelletjes en materialen
 • Taart als cadeau voor de aanstaande moeder.
 • koffie en thee
 • chocolades en bonbons op etagère
 • cupcakes op cupcakes standaard
 • Frisdrankpakket (cola, cola light, sinas,
  jus ‘d Orange, appelsap, ice tea)
 • afscheids cadeau voor de gasten

OPTIES

Extra personen                                              € 17,50 pp

Luier taart vanaf                                            € 25,-

Salade buffet                                                 € 40,-

Chocolade fontein met diverse lekkere
en gezonde dippers                                      € 5,- pp

Uitgebreide babyshower                               €450